Best HDTV Deals Discount HDTV Best Sony HDTV Deals Best Samsung HDTV Deals Kindle Touch Coupon Kindle DX Coupon Kindle Fire Coupon Kindle Fire Coupon 2012 Amazon Coupon Codes Amazon Promo Code 2012 Amazon Coupon Codes 2012 Kindle DX Coupon 2012

Οφέλη Απο Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο

Written by adminevapor. Posted in Ηλεκτρονικο Τσιγαρο, Μελέτες

Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο και τα ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ

Για το ηλεκτρονικό τσιγάρο σίγουρα λίγο πολύ όλοι έχουν ακούσει. Σε περίπτωση που καπνίζεις σίγουρα έχεις ακούσει για του μεγάλους κινδύνους που κρύβει το παραδοσιακό τσιγάρο. Μπορεί να συμπεριλαμβάνεσαι και σε αυτούς που προσπάθησαν να το σταματήσουν ανεπιτυχώς.

ηλεκτρονικο τσιγαρο μελετηΗ προσπάθεια να σταματήσεις το κάπνισμα είναι πολύ δύσκολη καθώς είναι μία από τις  τις πιο εξαρτησιογόνες ουσίες που υπάρχουν στον κόσμο. Μόνο λίγοι τα έχουν καταφέρει και αντίθετα με την κοινή άποψη δεν έχει να κάνει ούτε με την θέληση μας ούτε με το τι θέλουμε πραγματικά. Μπορείτε να ελέγξετε και στη wikipedia πως η νικοτίνη που βρίσκεται στα τσιγάρα μπορεί να προκαλέσει σωματίκη εξάρτηση σε πόλυ μεγαλύτερο βαθμό από αλλές ναρκωτικές ουσίες όπως είναι η κοκαίνη, μαριχουάνα και αφερματίνες (βλέπε αγγλικό άρθρο Substance dependence, πίνακας 1, στήλη physical dependence).

Σε περίπτωση που δεν μπορείς να το σταματήσεις υπάρχει μία λύση  που σου δίνει την ίδια ή ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση χωρίς όλες αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία σου! Πρόκειται για μία λύση που είναι γνωστή στο εξωτερικό και πρόσφατα εμφανίστηκε στην χώρα μας. Ονομάζεται ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Αντίθετα από τα παραδοσιακά τσιγάρα το ηλεκτρονικό τσιγάρο παράγει ατμό αντί του καπνού. Σιγά την διαφορά θα σχολιάσει κάποιος. Ομως η διαφορά είναι τεράστια. Ο καπνός του παραδοσιακού τσιγάρου περιέχει πίσσα και εκατοντάδες χημικά τα οποία έχουν αρνητική επιρροή στην υγεία και τον οργανισμό μας. Κάποια άλλα είναι το μονοξείδιο του άνθρακα, η φορμαλδεΰδη, το  αρσενικό και το βενζόλιο. Μελέτες απέδειξαν πως ο καπνός περιέχει 4.000 καρκινογόνες ουσίες. Από όλες αυτές ο καπνιστής χρείαζεται μόνο την νικοτίνη.

Αντίθετα ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου περιέχει προπυλενογλυκόλη, νερό καθώς και γλυκερίνη και άρωμα το οποίο μπόρει να είναι καπνίκο ή να θυμίζει δίαφορες γεύσεις όπως μπανάνα, φράουλα κ.α. Η προπυλενογλυκόλη, η γλυκερίνη και τα αρώματα αποτελούν ουσίες που εμπεριέχονται μέσα σε τρόφιμα και σε καλυντικά και θεωρούνται ασφαλής.

Είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο πιο ασφαλές ?

Στα έντυπα το ηλεκτρονικό τσιγάρο δείνει να είναι πιο ασφαλές, κάτι που επιβεβαιώνουν  και οι κλινικές μελέτες που έγιναν συγκριτικά ανάμεσα στο ηλεκτρονικό και το παραδοσιακό τσιγάρο. Ας χρησιμοποιήσουμε για παράδειγμα μια έρευνα που έγινε σε καπνιστές με άσθμα και απέδειξε ότι η αντικατάσταση του κοινού τσιγάρου από το τσιγάρο ατμού βελτίωνει τα συμπτώματα άσθματος και την πνευμονική λειτουργία. Μία άλλη μελέτη του κ. Φαρσαλινού (καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών) έδειξε πως η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν προκαλεί άμεσες παρενέργειες στην καρδιακή λειτουργία όπως κάνουν τα παραδοσιακά τσιγάρα. Σε μία διαδυκτιακή αναζήτηση θα αντιληφθείς πως οι έρευνες που δείχνουν πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μικρότερης κινδυνολογίας από το παραδοσιακό συνεχώς αυξάνονται. Αυτό αποτελεί τον κύριο λόγο που το ηλεκτρονικό τσιγάρο προτείνεται από την ιατρική κοινότητα ως ασφαλέστερος εναλακτικός τρόπος καπνίσματος.

Εκπομπή για το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο με τον Δρ. Φαρσαλινό 

Τέλος, έρευνα του πανεπιστημίου του Λονδίνου έδειξε την αύξηση των πιθανοτήτων  για επιτυχημένη διακοπή του καπνίσματος με την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Πηγές – Βιβλιογραφία

1) Polosa R, Morjaria J, Caponnetto P, Caruso M, Strano S, Battaglia E, & Russo C. (2014) Effect of smoking abstinence and reduction in asthmatic smokers switching to electronic cigarettes: evidence for harm reversal. International journal of environmental research and public health, 11(5), 4965-77. PMID: 24814944

2) http://www.newsbeast.gr/health/arthro/403273/athoa-gia-tis-kardiopatheies-ta-ilektronika-tsigara/

3)Brown, J., Beard, E., Kotz, D., Michie, S., & West, R. (2014). Real-world effectiveness of e-cigarettes when used to aid smoking cessation: a cross-sectional population study Addiction DOI: 10.1111/add.12623

Γελοίες οι προειδοποιήσεις για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

Tags: ,